Без категория

Местния печат

печат

В.“Вяра“
Огнян Соколов спечели конкурса за шефското място в РИО-Благоевград

С отлична оценка Огнян Соколов спечели конкурса за шефското място в РИО-Благоевград. От образователното министерство обявиха резултатите вчера и той вече официално е началник на Регионалния инспекторат по образованието в Благоевград.
Както „Вяра” писа, за шефското място в РИО бе обявен конкурс, за което е определена заплата от 500 до 1900 лв.

Благоевградската ЮЗУ преподавателка д-р Екатерина Митова остава на управителския пост в хосписа в Бобов дол, отчете 9000 лв. печалба за 2013 г.

Д-р Екатерина Митова е новият стар управител на хосписа в Бобов дол, който ще оглавява следващите 3 години. Оставането й на поста бе утвърдено с решение на Общинския съвет в миньорския град, след като тя спечели обявения и проведен от общината конкурс. Митова бе единственият кандидат, участвал в процедурата. Местният парламент прие и отчета за работата на хосписа, представен от д-р Митова.

Шефът на РИОСВ-Перник Пламен Ангелов: Киселинни води избиха рибата в Струма, мръсотията е потекла от бетонен канал в района на Църква

Повишена киселинност е причина за измирането на килограми риба в река Струма в Перник. Проблемът е възникнал в района на квартал „Изток”, установи проверка на РИОСВ в Перник, с началник Пламен Ангелов. Сигналът за сиво-бял цвят, образувана пяна и умряла риба в реката е подаден на тел. 112. Проверката е извършена съвместно с представители на ОУ ПБЗН-Перник и Инспектората на община Перник.

Със заповед на Александър Анин: “Напоителни системи“ – клон „Струма-Места” стартира проверка на язовири и съоръжения

Пролетният технически преглед на състоянието на хидротехническите съоръжения, намиращи се на територията на “Напоителни системи“, клон „Струма-Места”, стартира вчера.

Проверката ще се извърши от комисия, назначена от управителя на клона Александър Анин, която ще обследва техническото и експлоатационно състояние на водните обекти. Резултатите от прегледа ще бъдат отразени в констативни протоколи.

Съветници вдигат център за рехабилитация на инсултноболни след болничен период за 898 800 лв., със заем от 259 027 лв. довършват хотел за чудо и приказ за близо 9 млн.

Кметът на Кюстендил Петър Паунов за пореден път смело заклейми участниците в обществените поръчки, които упражнявали своя рекет. „В момента две от трите фирми, кандидатстващи за възстановяването на Римска стена, обжалват процедурата. Знаете, че там държавата отпусна 7,5 млн. лева. Избрахме кюстендилска фирма – консорциум, които дадоха със 700 000 лева по-малко, кратък срок и по-добри технически параметри. И пак се обжалва“, добави Паунов.

С инвестиция за 3,5 млн. в землището на две симитлийски села горските влизат в басейн със запас от над 200 000 кубика дърва

С водосвет и ритуална първа копка започна инвестицията за 3,5 млн. лв в местността Могилата Тимуров рид в землището на симитлийските села Долно Осеново и Градево. „Това е част от политиката на Югозападното държавно предприятие за отваряне на недостъпни досега басейни за дърводобив. Средствата са за изграждане на 10 км горски път, който ще осигури достъп до около 50 000 кубика дървесина, плюс още около 160 000 кубика от прилежащите местности”, отбеляза директорът на ЮЗДП Благоевград инж. Светлозар Михайлов.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене