14 000 лв. осигуриха неврокопските ротарианци за облагородяване на общинската болница

Над 14 000 лева, бяха набрани на традиционният коледен благотворителен търг на Ротари клуб Гоце Делчев. Това е поредната инициатива през отиващата си година, когато неврокопските ротарианци с която подпомагат общинската болница с дарение на скъпа и много необходима апаратура. „Запомнящо бе дарението с което бе осигурен модерен и все още рядък кардиологичен апарат благодарение на съвместната работа между Ротари Клуб Гоце Делчев и сроден клуб от Франция“, с гордост заяви председателят на гоцеделчевския клуб, Денис Шенгов. Последната инициатива на ротарианците бе за набиране на средства чрез благотворителен търг с които да се облагороди парковата част на общинската болница „Иван Скендреров. Местни и извън региона творци, меценати и хора с възможности предоставиха художествени произведения, скъпи бижута и парфюми, елитни напитки и кулинарни изкушения. Иконата на света Богородица от пясъчна мозайка на Андон Костов от с. Дъбница и картината на Виктория Димитрова от гр. Враца предизвикаха най-голям интерес за наддаване. При първоначална цена от 300 лв., за иконата след наддаването бе закупена за 800 ле. А картината на 22 годишната Виктория „Жена в гръб“ при първоначална цена от 400 лв., бе откупена за 1500 лв. Тя бе предоставена от спечелилият я за повторно наддаване при което бяха набрани още 1800 лв. Така, картината на младата художничка осигури общо 3 300 лв. към сумата за благотворителната кауза.
Събитието бе уважено от народните представители Богдан Боцев и Димитър Гамишев, зам. кмета на общината, Саит Иброш, общински съветници, представители на Ротари Клубовете в Петрич, Разлог и Банско, както и на Ротари Клуб в Кавала – Гърция.
За незабравимото настроение на благотворителният търг се погрижиха невероятно музикално трио от Испания и обичаната от всички, Боряна Карпузова.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене