ВИДЕО! Ученичка от НПГ в Гоце Делчев, удостоена да включи първа светлините на градската елха

Да се прави първото включване на светлините на коледната елха на централния площад при особено празнична атмосфера в Гоце Делчев е традиция от пет години. Ритуалът се превърща и в преглед на най-доброто, научено от децата в петте детски заведения на града. За да е още по-празнично, нетърпеливите малчугани настоятелно призоваха Дядо Коледа за да му покажат какво са научили през годината. На добрия старец, децата пяха коледни и новогодишни песни, играха танци и рецитираха стихчета, свързани с българските коледно-новогодишни ритуали.

По традиция, общинската администрация след консултации с училища и културни институции, определя личността с особен принос за популяризирането и издигането авторитета на общината през настоящата учебна година. Тази година, честта да направи първото включване на светлините на коледната елха на централия площад в Гоце Делчев се падна на дванадесетокласничката от Неврокопска професионална гимназия „Димитър Талев“, Кристина Попова. От постъпването си в училището до сега, Кристина постига отличен успех по всички учебни дисциплини. Участва в различни състезания и конкурси организирани както в училище, така и извън него. През 2016 -2017 година, Кристина Попова печели награди и отличия като се класира в челната тройка в престижни областни, национални и международни конкурси.
С първото включване светлините на коледната елха задействано с дистанционно управление от Кристина Попова, небето над Гоце Делчев грейа и от ефектни фойерверки, с което бе даден и стартът на празничната програма на коледно-новогодишните тържества в Гоце Делчев.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене