Бивш миньор стреля с пистолет по съсед фермер, свидетели бягат панически с багер

Бивш миньор стреля с пистолет по съседа си в дупнишкото село Джерман. Екшънът се разиграл пред очите на двама души, които пристигнали с багер да почистят улицата пред къщите на 71-г. Любомир Портарски и съседа му Йордан Йорданов. Двамата имат стара вражда, фермерът Й. Йорданов отглежда в имота си коне, с което пречи на съседа Л. Портарски.

Докато багерът подравнявал улицата, се завихрил пореден скандал. Л. Портарски псувал съседа си и го наричал с нецензурни думи. Накрая извадил газов пистолет и изстрелял цял пълнител, но не улучил Й. Йорданов. Багеристът и помощникът му като чули изстрелите, си тръгнали с багера, съседи, които също станали свидетели на скандала, се скрили по домовете си.

Фермерът позвънил на тел. 112 и за броени минути пристигнали три патрулки, които блокирали улицата. Униформените иззели газовия пистолет на стрелеца. Извършили са обиск в дома му, но не открили друго оръжие. Закопчан с белезници, бившият миньор е откаран в РУП – Дупница. След като дал показания, той е пуснат на свобода. Оказало се, че газовият пистолет, с който Л. Портарски стрелял по съседа си, не е регистриран.

Срещу Л. Портарски е образувано досъдебно производство, той ще носи отговорност за притежаване на нерегистриран газов пистолет и за стрелба срещу съседа си.

НАТАЛИЯ ПЕТРОВА/struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене