Валежите продължават и днес

Днес времето ще се задържи облачно, валежите ще продължат, но ще отслабват. Значителни по количество ще са на отделни места в Родопите. Там са възможни и гръмотевици. Максималните температури ще са в широки граници: от 6°-8° в Северозападна до 14°-17° в Югоизточна България и крайните югозападни райони. В югоизточните райони ще продължи да духа умерен южен вятър. В Дунавската равнина вятърът временно ще се ориентира от североизток, а след обяд от север-северозапад. Привечер с него ще започне да нахлува студен въздух и през нощта срещу понеделник дъждът в северозападните планински райони ще премине в сняг.

   За Гоце Делчев максималната температура днес ще е 17°, а минималната ,

Благоевград 14°/-1°,

Банско 14°/-2°,

Разлог 14°/-1°,

Дупница 11°/-1°,

Кюстендил 11°/-3°,

Перник 11°/-2°,

Сандански 16°/6°,

Петрич 15°/6°

Атмосферното налягане ще е по-ниско от средното за декември. След обяд ще се повишава.

В планините няма да е подходящо за туризъм. Ще бъде облачно, с валежи от дъжд, над 1800 метра – от сняг. На места в Родопите валежите ще са значителни, възможни са гръмотевици. Ще духа силен и бурен юг-югозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 8°, на 2000 метра – около 0°.

По Черноморието ще е предимно облачно с превалявания от дъжд над северната част. Ще духа умерен, временно и силен южен вятър. Максималните температури ще са 14° – 19°. Температурата на морската вода е 12°-13°. Вълнението на морето ще бъде е 2-3 бала.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене