Connect with us

Таблоид

Живкова търси Светия граал край храма на Стойна

Published

on

Златолист е българският Йерусалим

Военни и иманяри в надпревара за безценна реликва

Светица, която лекува всеки, прекрачил прага на църквата “Свети Георги” в Златолист. Такава е Преподобна Стойна в спомените на местните, а и на хилядите вярващи, намерили утеха в нейния храм. Стойна е родена през 1883 г. Отива да живее в черквата в Златолист през 1903 г. и до смъртта си на 22 декември 1933 г. изцелява много хора, потърсили помощта й. Преподобна върши чудеса, които продължават и днес… Мястото, съхраняващо огромна енергия, привлича много поклонници. Наричат го българския Йерусалим. Там Людмила Живкова, дъщерята на комунистическия водач Тодор Живков, е търсила Свещения граал в секретна мисия, твърди една от местните легенди.

В Малкото селце Златолист времето е спряло и нищо не нарушава спокойствието на хората, когато една сутрин местните се будят в нещо като окупирана военна зона. В небето прелитат хеликоптери, тежки джипове ръмжат в полето. По заспалите улички патрулират мъже, говорещи на руски език. “Случи се през 70-те години – разказва пред “България Днес” Костадин Костов. – Нямаше как да се скрие, че акцията е свързана с храма на Преподобна Стойна. От уста на уста се носеше мълвата, че секретната мисия е организирана от Людмила Живкова, дъщерята на тогавашния първи човек в държавата Тодор Живков. Още по-невероятно звучеше целта на експедицията. Търси се Светият граал!

Костадин Костов разказва за мисията на Людмила

Според преданието край Златолист е заровено съкровище на рицар, участвал в кръстоносните походи. И там е най-великата реликва на християнството! Какво са открили военните и какво е останало скрито, си остава тайна. След като Живков падна от власт през ноември 1989 г., селото ни отново беше окупирано. Този път от иманяри. Копаеха и оставяха след себе си огромни кратери. Може и да са взели нещо, но няма как да отнемат невероятната енергия, с която е заредено мястото край църквата “Свети Георги”.

Изображение на Светия граал

Според историческите хроники през 1206 г. след смъртта на император Балдуин латински рицари, пленени от българския цар Калоян, са били разселени в нашата страна.

Людмила Живкова

Част от тях заживели из планинските области на Югозападна България. Какво са оставили в земите ни – остава загадка… Но е факт, че именно там решава да прекара живота си и да твори чудеса Преподобна Стойна. В своята нова поредица “България Днес” ще разкаже на своите читатели за невероятните способности и предсказания на Светицата на народа.

Икона на Преподобна Стойна от храма в Златолист

Предсказва смъртта си
Преподобна Стойна e знаела с абсолютна точност деня, в който ще се пресели в отвъдното. Народната светица има дарбата да общува със свети Георги и черпи енергията си от него. По такъв начин тя прави и предсказанията си за бъдещето, които се сбъдват с абсолютна точност.

Гробът на Преподобна Стойна в двора на черквата

Историята за живота и пророчествата на Преподобна Стойна са събрани в книгата “Съвършената” от Неда Антонова. “Знам, че ще живея точно 50 години и 100 дни”, споделя Стойна приживе. Седмица преди да издъхне, тя предупреждава отец Георги Костадинов, свещеник в църквата “Свети Георги” в с. Долна Сушица – днес Златолист. Казва му: “Отче, другата сряда я ке паднем болна, ке боледувам в четвъртъка, а в петъка ке заминем на другио свет. Нека дойде Боянка, да й кажувам сичко, дето людето требе да знае, и да го тя запише, та и от мене да остане нещо си на книга записано.” Преподобна Стойна умира на 22 декември 1933 г.

Лекува всички болести

Преподобна Стойна помага на много хора да се отърват от тежки болести, като винаги го прави напълно безкористно. Ванга, пророчицата от Петрич, се прекланя пред нея. “Тая жена е светица – казва Вангелия. – Она целиот живот го е страдала като светица. Яз пак апнувам, пийнувам, такива работи, а она – нищо – ни месо е турала в уста, ни ракиа, само водичка и трошка лебец.” Дори и след смъртта си Стойна продължава да лекува вярващи, потърсили помощта й в храма в Златолист, категорични са хора, намерили утеха в църквата “Свети Георги”.

Разбойник разкайва в храма

Разбойник, дръзнал да ограби храма, усеща силата на Преподобна Стойна и моли за милост в краката й, разказват местните в Златолист. Неверникът е турчин, който започва да тропа по портата и крещи заплахи. “Не ме е страх от теб, ти нищо не можеш да направиш, защото свети Георги ще те накаже – казва му Преподобна Стойна. – Иди си вкъщи и си виж децата.” Подплашен, разбойникът се мята на коня, прибира се у дома и заварва чедата си тежко болни. Връща се в църквата и пада в краката на Преподобна. “Не се моли на мен, а на свети Георги”, казва му Стойна. Неверникът се покайва и измолва милост. Когато се прибира отново в къщата си, децата му вече са оздравели.

Кристиан ИВАНОВ ;Симеон ДЕМИРЕВ

Автор: БД Онлайн

dnes.bg

Таблоид

ВиК – Благоевград предупреждава за опасност от замръзване на водомерите

Published

on

Във връзка с настъпилото застудяване и очакваните минусови температури през следващите месеци, “Водоснабдяване и канализация” ЕООД – Благоевград напомня на своите потребители, че е необходимо водомерните възли и водопроводните инсталации, които са на открито, да бъдат зазимени.

Тръбите и крановете трябва да се изолират с материал, който не поемат влага. Практиката показва, че най-голяма опасност от замръзване на водомерите съществува за имоти, които не се обитават през зимния сезон, както и водомери, разположени в мазета и части на жилищни сгради, които не се отопляват.

Препоръчително е прозорците на съотвените помещения да се уплътнят, а вратите да се затварят плътно. Освен това, трябва да се изолират от студа водомерните шахти.

„Водоснабдяване и канализация“ ЕООД Благоевград информира, че не е препоръчително външни чешми да бъдат оставяни течащи през зимата.

Continue Reading

Таблоид

Тъжно! Ковид-19 погуби още един млад мъж в Благоевград

Published

on

КОВИД-19 погуби още един млад мъж  в Благоевград – Георги Кафеджийски. Той беше баща на две дъщери – Михаела и Ана-Мария, а съпругата му Анита е бивш пиар на Басейнова дирекция „Западнобеломорски район“ в Благоевград.

“Отиде си моят, Жоро! Не можа да пребори коварната болест Ковид. Остана само светият спомен за щастливите дни, в които бяхме заедно. Никога няма да забравим добротата и обичта, с която ни даряваше. Ти беше най-добрият съпруг и баща за пример! Почивай в мир и да е светъл пътят ти! Обичаме те!”, написа тя в личния си профил.

Екипът на Топ Преса изказва съболезнования на семейството и близките.

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

декември 2020
ПВСЧПСН
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031 

ПОПУЛЯРНИ


Office Lizenz Kaufen Windows 10 pro lizenz kaufen Office 2019 Lizenz Office 365 lizenz kaufen Windows 10 Home lizenz kaufen Office 2016 lizenz kaufen office lisans satın al office 2019 satın al