44-г. жена погълна умишлено опасен коктейл лекарства с водка

44-годишна жена от Благоевград посегна на живота си, като погълна умишлено опасен коктейл от лекарства и алкохол. Инцидентът станал през нощта в жилището й. Тя взела крайното решение и изпила свръхдоза медикаменти заедно с водка. Преди да изпадне в нестабилно състояние, се стреснала и сама потърсила лекарска помощ.

Натровената жена е приета за интезивно лечение в реанимация на благоевградската болница. „Касае се за остра интоксикация на организма от погълнати неизвестно количество лекарства за сърце и кръвно налягане заедно с алкохол. При тези състояния бързата лекарска намеса е решаваща, това е втори пациент, приет в рамките на 48 часа с умишлено натравяне“, каза началникът на реанимация д-р Любомир Димитров. Той уточни, че са предприети реанимационни действия и състоянието й е стабилизирано, вече е адекватна. Остава за лечение в МБАЛ – Благоевград.

Какви са причините за умишленото натравяне на младата жена засега не е ясно, тя не е имала прояви на депресии и кризи. Причините се изясняват.
Животът на 80-годишния мъж от село Сушица, община Симитли, който, както „Струма“ писа, погълна умишлено три опаковки отрова за хлебарки и други насекоми, е спасен. Той е в добро общо състояние и вчера е изписан от реанимация.

СЛАВА ИВАНОВА/struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене