Две нови ски писти строят над Сапарева баня

2 нови ски писти са включени в новия Общ устройствен план на община Сапарева баня, който на заседание вчера местните парламентаристи гласуваха. Двете ски писти ще са в местността Бор и на Паничище. В момента работи една писта, която е къса. Изкачването трае 10 минути, а спускането преминава за 3-5 минути, което не задодолява туристите.
В новия план са включени много имоти край града и селата от общината, представляващи земеделски земи, които по желание на собствениците им могат да се преоотредят в парцели, което може да доведе до инвестици в строителство на хотели и къщи за гости. В този план е определен дворът на бившето АПК за индустриална зона, въпреки че общината в Сапарева баня се развива като курортен център.
Местните парламентаристи гласуваха да се заделят от общината 40 000 лв. за ремонт на фонтана пред общината, който беше изграден по време на управление на Сашо Иванов.
На вчерашното заседание беше взето решение общината да участва в проект за саниране на сградата на поликлиниката, в която се помещава и Спешен център в курортния град.

/struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене