След 20 години очакване през почивните дни ще бъде осветена черквата на село Първомай „Свети Йоан Кръстител”

В навечерието на освещаването, на 02.12. /събота/ от 17.00 ч. ще бъде отслужена вечерня с водосвет от негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим. Тогава стотици миряни ще могат да прекрачат за първи път прага на черквата „Свети Йоан Кръстител”.

На следващия ден, 03.12. /неделя/ в 06.00 ч. започва църковният ритуал за освещаването на новия храм и отслужването на Света литургия.

Припомняме, че най-голямото село в община Петрич повече от 20 години чака завършването на черквата и нейното освещаване. Това стана възможно след като кметът на общината Димитър Бръчков внесе предложение, Община Петрич да дари безвъзмездно на Българската православна църква земята , върху която е построена черквата в село Първомай. Основните благодетели за изграждането на този храм – фамилия Кочеви също дариха безвъзмездно сградата на Българската православна църква преди месец.

Строителството на черквата „Свети Йоан Кръстител” в село Първомай започва със средства, дарения и доброволен труд на местните хора. На следващ етап се включва семейство Кочеви, които финансират цялостното изграждане и завършване на храма. През последните дни редица фирми се отзоваха на поканата на Община Петрич да помогнат за последните довършителни дейности , преди освещаването на черквата.

Ръководството на Община Петрич изразява огромна благодарност за оказаната помощ в това благословено дело.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене