Удостоиха посмъртно Нахит Зия със звание „Почетен гражданин“ на Гоце Делчев

Бившият заместник-министър на финансите Нахит Зия бе удостоен посмъртно със званието „Почетен гражданин“ на Гоце Делчев. Предложението бе направено от кмета на града Владимир Москов и бе гласувано на сесията на Общински съвет – Гоце Делчев.

Решението бе прието на тайно гласуване с бюлетини с 27 гласа „за“ и 1 „въздържал се“.

„Нахит Зия беше истински патриот и родолюбец. Заместник-министър на финансите в две поредни правителства. Г-н Нахит Зия има изключителен принос за развитието на нашия град и нашия край. Подпомагал е всички дейности, свързани с икономиката и инфраструктурата на общината. Има специален принос за благоустрояването на населените места в общината и осигуряване на необходимите средства за пускането в експлоатация на пречиствателната станция за питейна вода в Гоце Делчев и други обекти в общината, подпомагане на общинската болница и предоставяне на военните имоти безвъзмездно на Община Гоце Делчев“, каза по време на сесията градоначалникът Владимир Москов.

Местните парламентаристи решиха още да има и улица в града, която да носи името на Нахит Зия, който почина на 8 юли тази година след 11 години в кома.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене