Излъчиха победителите в „Есенни ученически игри“ – Гоце Делчев 2017“

В спортна зала „Неврокоп Арена“ в Гоце Делчев приключиха двуседмичните спортни междуучилищни състезания в общината. Във второто издание на спортните състезания се включиха отбори от всички училища в Гоце Делчев, както и училищата в селата Лъжница и Брезница. През дните на състезанията, младите спортисти мериха сили в няколко вида спорт: футбол, хандбал, баскетбол, волейбол, тенис на маса и канадска борба – индивидуално. След изиграване на последните срещи, представителят на общината, Костадин Харисков, обяви официалната класация и победителите във всички категории на различните видове спорт. При особено тържествена и емоционална атмосфера, кмета на общината, Владимир Москов, връчи на победителите от първо да трето място, съответните купи, статуетки, медали, грамоти и предметни награди. На победителите в турнира по хандбал, отличията връчи ст. треньорът на ХК „Пирин“, Гоце Делчев, Николай Пиргов.
Отборното класиране на училищата стана според броя на набраните точки в различните видове спорт в съответните възрастови групи, като за първи места се присъждат три точки, за втори места, две точки и за заети трети място, по една точка.
Шампион в първа възрастова група, 5 – 7 кл., е Трето ОУ „Братя Миладинови“ с 14 точки. На второ място е Първо ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ с 12 точки и на трето място е Второ ОУ „Гоце Делчев“ със 6 точки.
Във втора възрастова група, 8 – 10 кл., шампион стана НПГ „Димитър Талев“ с 12 точки, на второ място е ПМГ „Яне Сандански“ със 6 точки и трети в тази група са ПГ по МСС „П.К. Яворов“ с 4 точки.
В трета възрастова група, 10 – 11 кл., шампионската титла грабна ПМГ „Яне Сандански“ със 17 точки, на второ място с 9 точки се класира НПГ „Димитър Талев“, а на трето място със 7 точки е ПГ по МСС „П. К. „Яворов“
Турнирът „Есенни ученически игри“ е инициатива на община Гоце Делчев от миналата година. Идеята е, междуучилищните спортни турнири в общината да станат ежегодни и второто издание при удвоен интерес от учениците доказва, че инициативата вече е традиция. Целта на общината е да провокира интерес у младите хора към спорта, като алтернатива на лошите навици сред учениците.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене