Тодор Панайотов от Гоце Делчев е най-силният неврокопчанин

Най-силния неврокопчанин е Тодор Панайотов (Тошо Змея). Това стана ясно на силовия трибой „Победи себе си“, който се проведе в зала „Неврокоп арена“.  Участниците в състезанието се надпреварваха в три категории: най-силен неврокопчанин“, „най-силен българин и „най силен ученик“. До шампиона Панайотов, на почетната стълбичка за най-силен  неврокопчанин на второто място застана Христо Димитрушев а третото стъпало зае Венцислав Балабанов. Шампион в категория „най силен мъж на България“ стана Ивайло Христов. Двадесет и шест ученици от всички училища в Гоце Делчев и от село Мосомище се включиха в надпреварата за „най-силен ученик“. Момчета а и момичета демонстрираха неочаквани спортни възможности в клекове, лицеви опори и коремни преси. Всичките три стъпала на почетната стълбичка в категория „най-силен ученик“ – момчета, заеха ученици от НПГ „Димитър Талев“. Шампион е Тодор Биджеков, втори Борислав Лазаров, а трети, Златин Михайлов. В същата категория, но момичета, шампион е Йорданка Спириева, от ПМГ „Яне Сандански“, нейна подвластничка е Александра Самандова от НПГ и трета, Любомира Шарлаланджиева от ПМГ. Шампион в категория „най-силен ученик“ – основни училища, момичета, шампион е Ивана Вълчева от 1-во ОУ, втора в Ралица Тетимова от 2-ро ОУ и трета, Янка Лясакова от училището в Мосомище. В същата категория, шампион от момчетата е Ангел Тюхков, от 2-ро ОУ, втори е Венцислав Тупев, 1-во ОУ и трети, Димитър Кузманов от училището в Мосомиоще

Състезанието по силов трибой бе организирано от Общинската комисия за борба срещу противообществените прояви на младите хора в община Гоце Делчев.  Мотото на събитието бе „Победи себе си – не посягай към дрогата“. Състезанието в Гоце Делчев привлече световни и европейски шампионни по силов трибой като Иван Илиев, Петър Балабанов, Владимир Владимиров, Крум Крумов и Иван Майсторов. Осем-кратния световен шампион по канадска борба, Красимир Костадинов даде възможност на желаещите от публиката да вземат няколко практически урока по канадска борба.

Главен съдия във всички дисциплини беше най-силният мъж на Америка, Димитър Саватинов -седемкратен световен рекордьор по вдигане на дъмбел, който е и един от инициаторите на състезанието.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене