ВНИМАНИЕ ШОФЬОРИ! Повишена опасност от падаща камъни има в Кресненското дефиле и по второкласен път – 19 Симитли – Гоце Делчев

Повишена опасност от падаща камъни има в Кресненското дефиле и по второкласен път – 19 Симитли – Гоце Делчев. Това съобщи дежурният служител в Областно пътно управление – Благоевград.

Препоръчително е шофьорите на автомобили да карат внимателно в тези райони. Пътните настилки в областта са предимно сухи и нормално проходими, само по високите и усойни места е възможно да има леки заледявания.

Трафикът по автомагистрала „Струма“, главен път Е-79 и второкласен път – 19 Симитли – Гоце Делчев е нормално интензивен. През нощта няма регистрирани тежки пътни инциденти.

В Област Благоевград няма въведени ограничения за движението на моторни превозни средства. Водачите на моторни превозни средства трябва да имат предвиден, че преминаването по третокласен път – 1972 Сатовча – Доспат  при км 7+700, в участъка от село Блатска до село Абланица се извършва в една лента, поради активизирало се свлачище.

Предстои изготвяне на инвестиционен проект за укрепване на пътя в срок до 15 април 2018 година. Същата организация на движение е в сила по третокласен път – 198 Гоце Делчев – Катунци – Петрич при км 38+380, в село Горно Спанчово заради разрушена подпорна стена с дължина 15 метра, поради което дясното платно за движение е подкопано.

Преминаването е урегулирано с необходимите пътни знаци. Тук също предстои изготвяне на инвестиционен проект за укрепване на пътя до 15 април 2018 година.

pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене