Детско утро под надслов „Моето семейство”

На 16 ноември от 10.00ч. в Читалнята на Детския отдел на Регионална библиотека „Димитър Талев” Благоевград се проведе Детско утро под надслов „Моето семейство” по случай Деня на християнското семейство 21 ноември.
Участници в тържеството бяха Регионална библиотека „Д. Талев” – Детски отдел и ученици от ІV клас на ІІ ОУ „Д. Благоев” с ръководител г-жа Людмила Попова.
Учениците споделиха какво знаят за Деня на християнското семейство, откога се чества и каква е символиката на празника. Децата оцветиха рисунки с икони, посветени на празника „Въведение Богородично”. С детските рисунки направихме изложба в библиотеката.
За финал бяха прожектирани филмчета от „Библиотека православно християнче” за празника Въведение Богородично – Ден на християнското семейство.
Четвъртокласниците с голямо старание и умения на добри художници бяха изработили проекти за празника. Всяко дете бе направило макет на къща с отварящи се прозорчета и вътре бяха нарисували семействата си. За своето усърдие и добра подготовка за тържеството децата получиха грамоти от Регионална библиотека „Димитър Талев” Благоевград.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене