Без категория

След смърт в рудника-убиец! Трагедия и сълзи в Долно Осеново

Симитлийското село Долно Осеново ще се сбогува днес с трагично загиналия на работното си място в рудник Ораново ,55-годишният Стефан Синяков. На погребението ще се събере цялото село, за да си каже последно сбогом с нелепо загиналия мъж, пометен и убит от вагонетка в рудника вчера. Тази сутрин селото осъмна с новината за неговата смърт.
От сутринта на площада се събираха хора, които бяха потресени от случилото се с добре познатия техен съселянин. Къщата на семейство Синякови е нова и недостроена. Според хората, Стефан и съпругата му работили цял живот, за да направят хубав дом за двете си деца, които в момента са в чужбина. Срещаме се с кмета на Долно Осеново Бисер Сегменов. Селският управник бе потресен: Трудно ми е да кажа каквото и било, трагедията е страшна, вместо сега да се радват на деца и внуци, семейството загуби стожера си. Какво се случва в този рудник ,чуваме страшни неща за него, каза още кметът.
В кметството заварихме и приятелят и бивш колега на Стефан Антон: 9 години работеше Стефан в мината ,всеки момент щеше да се пенсионира,той измерваше вредните газове в рудника и отговаряше за вентилацията. Галерията, в която е станал инцидентът е стръмна с много голям наклон.
Предполагам, че са се скъсали въжетата на вагонетката, или спирачките не са в ред ,не са издържали на наклона. Прекрасно семейство има Стефан Синяков. Съпругата му е рускиня от Москва, както и двама сина, които работят в чужбина. Единият в Америка, а другият в Германия.,разказва разтърсеният Антон.
Днес следобед се очаква да освободят Стефан от моргата ,по традиция в селото погребват мъртвеца в деня ,в който издъхне
Усойно и страшно бе днес в село Долно Осеново. Само за последния месец там се случиха няколко трагедии. В катастрофа край Владая загина строителният работник Занко Поляков ,а 5 от колегите му все още се лекуват в болница ,след като микробусът им се обърна на пътя. Няколко дни по -късно от мост на магистрала „Струма“ край Струмани, падна и все още е в болница друг техен съселянин, а вчера нелепо загина и Стефан. Кметът
Сегменов се чуди: Какво се случва ,всяка година правим курбани за здраве в селото, хората ни са трудолюбиви и добри! Каква е тази наказия, колко фамилии се разплакаха този месец …….?! нарежда управникът на Долно Осеново, който имаше нелеката задача да съобщи снощи на семейство Синякови за смъртта на Стефан. Сестра му е хигиенистка в кметството и първа е разбрала за трагедията.
Съпругата му като чула припаднала и е транспортирана в болницата в Благоевград, била със счупен крак. Децата на Стефан пътуват, за да изпратят баща им в последния му земен път.

/struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене