Сигнал за разбил се самолет в Рила и последвал пожар, изправи на нокти снощи полицаи и огнеборци

пожар

Сигнал за разбил се самолет в Рила и последвал пожар, изправи на нокти снощи полицаи и огнеборци в Пиринско, съобщава БГНЕС. Към 20.30 часа снощи на тел. 112 евангелисткият пастор Асен от Разлог подал сигнал за разбил се в района на резерват „Парангалица“ над Благоевград самолет, след което е възникнал пожар. Сигналът пастора получил по телефона от свой племенник, който снощи отишъл да види как никне посятата от него ръж на хълма Голак над Разлог. От нивата с ръж, племенникът видял как зад билото от Малък мечи връх в посока връх Капатник, намиращ се северно над прохода Предел пада самолет. След това възникнал и пожар. Добросъвестно пасторът предал „видяното“ от племенника си на 112.

Справка в Ръководство въздушно движение обаче установила, че няма загубен самолет във въздушното пространство над страната.

Не е видян и пожар, въпреки, че са изпратени съгледвачи както от Разлог, така и от Благоевград. Пожар не видян нито от северната страна на билото откъм Благоевград, нито пък от тази от юг над Разлог. Още повече, че в момента на тази височина в Рила снегът е около метър.

Късно снощи подалият сигнала племенник на пастор Асен е задържан в РУП-Разлог.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене