Гоцеделчевци сме дърво с корен, знаем от къде сме тръгнали и не забравяме родното си място

Близо 500 гоцелчевци, живеещи в София и в други краища на страната се събраха на поредна земляческа среща. Неврокоп, Гоце Делчев, родното място върнаха спомени между стари приятели, съученици, съграждани. Емоциите бяха на максимум. Така могат да се веселят само хора, които носят в себе си  аристократичния дух на стария Неврокоп, на околните населени места на региона.

Всички отпуснаха душа, пяха и танцуваха с невероятните таланти на Неврокопско Николина Чакърдъкова и нейните танцьори, с Бояна Карпатова и Боби Шапков, с Кире Митоски, голям приятел на Гоце Делчев, пристигнал специално от Скопие.

“Не случайно символът на тазгодишната ни среща е дърво” разкриха организаторите. “Всички ние сме дърво с корен. Знаем от къде сме тръгнали и не забравяме родното си място” – добавиха те. През пролетта от сдружение “Гоцеделчевци” засадиха дървета гинко билоба в парка на Гоце Делчев. Идеята им се разраства, като ще засадят от същите символични дървета и покрай входната артерия на града“Гоце Делчев и региона са дали много успешни хора на България – политици, бизнесмени, творци. Идеята ни е сплотим хората и всички заедно да направим родния край още поразвиващ се и популярен“, разкриха още от сдружение “Гоцеделчевци.

Организаторите на срещата от сдружение “Гоцеделчевци” обявиха, че предстои създаването на специален фонд, който да подпомага талантливи деца от родния край. Всички с голям интерес и добро сърце подкрепиха и каузата на Сдружение “Хроника срещу рака”, които гостуваха на срещата и представиха благотворителен календар с фотоси от най-красивите места в Гоце Делчев и района, в помощ на онкоболните жени в четирите общини на Гоцеделчевско.

От сдружението благодариха на своя председател Димитър Хаджиев, организатор и вдъхновител на земляческите срещи, на кмета Владимир Москов, който подкрепя всяка тяхна инициатива, свързана с Гоце Делчев и родния край, както и на многобройните спонсори на събитието – успешните бизнесмени – Росен Чаталбашев, Георги Шапков, Бисер Узунов, Красимир Шалев, Росен Думанов, Николай Димитров, Ангел Марков, д-р Снежана Манджукова, д-р Димитрия Бозова, Христина Гъндева.

След чудесната вечер остана много непокътната храна, която още на сутринта “Гоцеделчевци” подариха на децата от приютени от отец Иван в Нови хан. 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене