Над 46 млн. лв. европейски пари са инвестирани е община Гоце Делчев през 10-годишното членство в ЕС

Десетте години членство на България в Европейския съюз са един от най-успешните периоди в развитието на община Гоце Делчев. Това заяви снощи зам. кмета на общината, Валери Сарандев. Това стана на информационното събитие „10 години България в Европейския съюз и предстоящото българско председателство“ което бе организирано от Областна управа Благоевград и общинска администрация Гоце Делчев. Събитието се проведе в СПА-комплекс Ува Нестум край Гоце Делчев.
Със свои презентации, областният управител, Бисер Михайлов и зам. кметът на община Гоце Делчев, Валери Сарандев представиха развитието и постигнатото през 10-т години членство на България в ЕС за област Благоевград и в частност за община Гоце Делчев…
В рамките на информационното събитие бе представена презентацията на Карина Коршумова и Владислава Димитрова – ученички в НПГ „Димитър Талев“, класирани на първо място в Националния ученически конкурс на тема „10 години България в ЕС“. За реализираните по европейски програми проекти и как те са променили училищата им, разказаха ученици от НПГ „Димитър Талев“ и ПМГ „Яне Сандански“. В програмата на събитието бяха включени също изложба с детски рисунки на тема „Моята България в обединена Европа“ и концертът „Единство и богатство в многообразието“ с участието на местни групи и изпълнители.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене