Половин село Долна Градешница, начело с кмета, напусна България! Къде се покриха мъжете от октомври?!

Мъжете на кресненското село Долна Градешница, начело с кмета „изчезнаха“ От 1 октомври повече от половин село се изнесе зад граница. Селото обезлюдя, защото силната му половина замина на гурбет.

Гастарбайтер покани съселяните си в Белгия, за да берат елхички в разгара на кампанията преди Коледа. Повече от половината село се е изнесло в Брюксел на двумесечен гурбет, за да изкарат по някой лев за празниците.

За Белгия е заминал и кметът на селото Акареев. Той е депозирал молба за едномесечен отпуск в община Кресна и е придружил съселяните си, ангажирани в бране на елхички. Кметството е поверено на грижите на заместник-кмет, докато изтече отпуската на селския управник.

„Кметът е в законен отпуск, депозирал е молба на 1 октомври за един месец, няма лошо в това, хората да търсят начин за увеличаване на доходите си, все пак животът е тежък, кметството не е оставено на автопилот, има си заместник. Да, половин село е в Белгия, имат техен човек там и им помага да изкарат някой лев“, каза кметът на община Кресна Николай Георгиев, в отговор на въпроса, къде са мъжете на селото, начело с кмета.

Бяхме се притеснили, кой ще управлява Долна Градешница, но кметът Георгиев ни успокои, че всичко в Долна Градешница е под контрол и властта е в ръцете на жените.

/struma.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене