200 гости посрещат Нова година в Делчево

Пет пъти ще се увеличи населението в малкото гоцеделчевско село Делчево в дните около Нова година. За посрещането на 2018 г. 50-те жители ще имат доста работа, тъй като тук ще празнуват 200 гости от различни краища на страната.

„От години нямаме проблем с наплива на туристи. Още преди два месеца беше резервирано и последното легло. Сега и президентът да се обади, няма как да му намерим място”, твърдят местните хора. Къщите за гости се увеличават заради бума на гости, вече са над 20.

„Напливът наистина е огромен. Отказвам на редовни клиенти, които са се забавили с резервациите, но няма къде да ги настаним”, споделя кметскитя наместник Иван Панайотов.

Наемите на жилищата, които разполагат с всички необходими удобства, вървят различно. Според големината на домовете и броят на спалните помещения.

Къщи за 10-12 души струват между 250 и 350 лева на вечер. Има и по-малки къщи – за 6-8 души, в които наемът излиза около 150-200 лева.

В най-големите постройки, които са за 15-20 души, цената е над 400 лева.

В повечето постройки има телевизори, санитарни възли, бани, интернет, а в някои дори джакузи, увери управникът на курортното селище.

Заради бума на туристи в Делчево отвориха врати четири механи, за да има къде гостите да се веселят на празниците. Построени бяха и два паркинга за автомобилите на туристите.

/Кмета.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене