Заради няколко лайка в мрежата! Опасна фотомания в Благоевград!

Така загина 25-годишният благоевградчанин Марио Нушков..! Страшна мода, простотия, или безотговорност към живота, какво е това?!…..

Опасна животозастрашаваща мания се вихри сред младите хора в Благоевград. Само заради една снимка, с която да украсят фейсбук страниците си, или Инстаграм профилите си, младежи се впускат безотговорно в екстремни преживявания, които биха могли да костват живота им.

Студент по екология в ЮЗУ „Н. Рилски“,  паркира колата си на релси, за да се снима пред нея гордо, позирайки на капака.. Той бе карал по релсите, демонстрирайки шофьорските си умения. Решихме, че релсите не се използват, но по-късно наши читатели ни увериха, че през мястото, където е направена снимката преминават влакове.

Потресаваща безотговорност демонстрира бъдещият еколог, докато се радва на „лайкове“ под фотоса и хвалебствени коментари, които лицемерно ласкаят егото му. Пак в мрежата малко по-късно репортерите ни попаднаха на снимка на М. Тошков Той пък се похвалил с фото, на което се вижда, че е успял да се качи на върха на електрически стълб, над студентските общежития в областния център.

Страховитата гледка, буквално ни изпоти. Младият мъж позира полузакрепен на стълба, докато отдолу някой го снима. Вижда се, че стълбът е много висок, тъй като градът е останал много под него. Миг невнимание и ужас! Снимката ни напомни голямата трагедия в Благоевград преди 5 години, когато от електрически стълб, на който се бе качил в търсене на екстремно. преживяване, падна и загина на място, талисманът на Благоевград, Марио Нушков.

Легендарният търсач на силни усещания, Марио Нушков намери смъртта си на ел. стълб в село Бистрица. Въпреки, че видимо стълбът не е бил активен, т. е по него не протичал ток, незнайно как Нушков бил изхвърлен от т. нар. волтова дъга, падна от високо и издъхна на място. А Марио бе пословичен с рисковите си изпълнения, за да стимулира адреналина си.

Няколко пъти сме съобщавали за завършили смъртоносно опасни селфита на мостове, на скали, направени от млади хора някъде в Европа и света, днес обаче видяхме, че екстремната фотомания, тази смъртоносна мода завладява и нашите младежи.

Какво да кажем?! Бог да пази децата ни! Видно е, че те не могат сами да се пазят, а това, което демонстрират модерните, млади хора е потресаващо опасно!. Не правете като тях! Не си играйте с живота, защото големите бели стават за миг……..

/СТРУМА

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене