Без категория

Симитли с грамота от „Господари на ефира” за отказани заплати

господари на ефира

Симитли получи грамота „Образцова община“ от „Господари на ефира“. Отличието бе връчено, защото общинските съветници се отказаха от възнагражденията си в полза на обществото. „Тази грамота се дава за себеотрицателния патриотичен пример на общинските съветници. Отказвайки се от възнагражденията си в полза на общината, те доказаха, че има хора, които пренебрегват личния си интерес в полза на общото благо. Грамотата има силата на статуетката «бяла лястовица“, уточняват от телевизионното предаване.

Безкомпромисният и безпощаден екип на „Господари“-те провери реални ли са местните парламентаристи. „Видяхме, че съветниците са реални, добре са психически, ходят редовно на прегледи“, шеговито обобщи наблюденията си в пленарната зала в Симитли пратеникът на предаването.

Общинските съветници в Симитли подадоха декларации преди месец, че ще работят без възнаграждение. И се отказаха от даденото им от Закона право да получават заплати за работата си като народни избраници. Инициативата бе на парламентаристите от групата на коалиция „Бъдеще за община Симитли“. С декларациите си за доброволен отказ, реално на година ще се пестят около 90 000 лева, които ще се инвестират в малки инфраструктурни проекти в общината.

От увеличение на заплатите се отказаха кметът на общината Апостол Апостолов и управленският му екип. „От тук насетне да му мислят партиите в парламента, които гласуваха промените в този закон. И на практика създадоха професия „общински съветник““, Занапред бизнесмени ще си вкарат, ще си „напазаруват“ свои общински съветници и реално те ще диктуват какво да се случва в съответната община“, коментира градоначалникът.

standartnews.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене