15 машини ще чистят Благоевград от снега

200 тона сол, пясък и луга са осигурени за зимното поддържане на улиците в Благоевград. В общинската фирма „Биострой“, която чисти района, вървят в момента ремонти на почистващите автомобили и подготовката им за действие, на снегоринните дъски, както и на цистерните за разпръскване на луга.

Изготвен е и оперативен план за действие през зимните месеци, който е внесен за разглеждане и одобрение в общината.

Директорът на „Биострой“ – Васил Бачев, увери, че дружеството е готово за първия сняг. Предприятието разполага с 15 снегопочистващи машини, които ще чистят улиците от снежинките по четири предварително определени маршрута – приоритетно ще се чистят улиците в центъра на Благоевград, както и в районите на болничните заведения, училищата и автобусните спирки.След това машините ще поемат към кварталите и по-малките улици. Работниците на „Биострой“ в момента почистват превантивно шахтите и водостоците от паднали листа и боклуци, за да няма риск от наводнения в сезона на есенните дъждове.

От няколко дни върви и обследване на речните легла извън населените места на реките, явяващи се притоци на река Струма, намиращи се на територията на община Благоевград. Ще се проверява проводимостта на речните легла на реките Благоевградска Бистрица, с притоците ѝ река Ковачица, Славдовска и Хърсовска, р. Четирка, с притоците ѝ Лисийска и р. Дреновска, преминаващи извън населените места.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене