Будни банскалии заловиха сериен крадец

Той е задържан, а ден по-късно е освободен

Будни граждани заловиха сериен крадец в Банско. 48-годишният мъж крадял пари и вещи от къщи и хотели в града под предлог, че си търси квартирасъобщава Нова телевизия. Измамените са десетки, но жалбите в полицията и прокуратурата са едва три.

Румен Тодоров е на 48 години. Заснет е от охранителната камера на семеен хотел в Банско, където била последната му кражба. Успява да вземе само адаптор за ароматизатор, докато собствениците били на метри от него.

Виждайки записа, собствениците на хотела разпознават мъжа, идвал преди дни да им търси квартира.

Решени да заловят крадеца, семейство Икономови споделя снимките му в социалните мрежи. Там разбира, че измамените и ограбените от него са много. Намират крадеца на квартира в дома на техни съседи и с помощта на полицията го залавят.

След ареста семейство Икономови получава откраднатия адаптор. Официално подадените сигнали в полицията срещу Румен Тодоров са три. Два за кражби на чанти от хотели и този на семейство Икономови. Реално, обаче ужилените са много повече.

Ден след залавянето му Румен е освободен. Срещу него все още няма повдигнато обвинение, защото тепърва предстои разследващите да докажат вината му. Записът от охранителните камери не бил достатъчен.

 

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене