Внукът на легендарния актьор Апостол Карамитев живее в град Гоце Делчев!

Информацията, с която разполагаме ние от вест­ник „Градът“, ни бе дадена от колеги, работещи по те­мата във вестник „Ретро“. Искаха ни съдействие да открием господин Карами­тев и да му вземем общо интервю. За съжаление обаче той (както е видно и от статията) категорично не желае да става публична личност и е избрал нашия малък град, за да живее спокоен и смислен живот, за което го поздравяваме.

Дъщерята на големия Апостол Карамитев – Мар­гарита, не е сред щастливите български емигранти. Вече 13 години бившата актриса живее заедно със съпруга си – инженер по професия, във Ванкувър, Канада.

Когато заминали да си тър­сят късмета там, Карамитева решила да се захване с пси­хология. В момента водела частни сеанси и се хващала да работи на парче където успее. Не живеела никак лук­созно, но нямала намерение да се завръща у нас, защото отдавна загубила позициите си в артсредите, а и конку­ренцията вече била по-не­пробиваема. Все пак потом­ствената актриса не могла напълно да изтръгне от сър­цето си театъра.

Преди няколко години създала любителска трупа, в която постъпили хора от Ванкувър и Сиатъл. Никой от тях не се занимавал професионално с актьорско майсторство и всички има­ли коренно различни профе­сии. Маргарита, като човек с по-голям опит на сцена, била ръководител на камерния състав. Тъй като не успявали да си намерят финансиране, събирали пари за декори, наеми на зали и всякакви други разходи. На последна­та си постановка по текст на Йордан Радичков успели да съберат 70 души публика и това засега бил най-големият им успех. ­

Синът на Маргарита, кой­то носи името на знамени­тия си дядо, също избягва публичността, а последното, което се знае за него, е, че се е оженил на скромна сватба и живее в гр. Гоце Делчев. С майка му не били особено близки и не се чували всеки ден. Почти никакъв контакт щерката на Карамитев не поддържала и с родния си брат. Момчил от близо 30 го­дини живее зад граница, като в Лос Анджелис сред кино­гилдията не се представял с рождено си име, а с измис­лен от него псевдоним.

Той също е кадър на ВИ­ТИЗ, но в Щатите бил от хо­рата зад прожекторите. Зани­мавал се с продуцентство и режисура.

Момчил бил гордостта на покойната си майка Марга­рита Дупаринова, която до последно се хвалела, че е же­нен за седмо поколение рим­лянка. С италианката синът на Карамитев се запознал, когато отишъл на специали­зация в Ботуша, а после два­мата заедно отпрашили за Америка.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене