24-годишният телефонен измамник получи мярка за неотклонение „задържане под стража“

По искане на Районна прокуратура – Благоевград спрямо 24-годишния Д. Пашов е постановена мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Това съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – София. В периода от 9 – 25 октомври в Благоевград и Симитли Пашов, като извършител, в съучастие с неустановено по делото лице – съизвършител, с цел да набави имотна облага, въвел в заблуждение четири възрастни жени.

Първата пострадала била на 89 години от гр. Благоевград. Обвиняемият й заявил, че следва да му бъде предадена парична сума в размер на 2000 лева, която спешно трябвало да бъде платена за получаване на документи, предназначени за внучката й.

Седмица по-късно, отново в гр. Благоевград, Пашов въвел в заблуждение друга жена, на която било казано, че в митницата е пристигнала пратка с документи от чужбина за неин племенник.

Тя следвало да предаде парична сума във вид на капаро, за да ги получи. В противен случай въпросните документи щяло да бъдат върнати обратно и впоследствие да струват двойно по-скъпо. По този начин на пострадалата била причинена вреда в размер на 2000 лева.

По същия начин на 18 октомври била измамена жена в Симитли, платила 750 евро.

На 25 октомври в Благоевград на ул. „Майор Стефан Иванов“ обвиняемият Пашов отново в съучастие с неустановено по делото лице направил опит да възбуди и поддържа заблуждение у възрастна жена за необходимостта от спешно плащане на 2000 лв. за документи за внучката й.

Този път обаче намеренията му останали недовършени, поради подаден сигнал и намеса от страна на полицейски служители при 01 РУП Благоевград, пристигнали на място.

Към настоящия момент по делото са извършени първоначалните действия по разследването – разпит на четирите пострадали жени и полицейски служители, както и разпознаване на лица и предмети.

pirinsko.com

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене