Ловната дружинка на Лъки с първа слука за този сезон

Ловната дружинка на Лъки счупи каръка и се „отчете“ с първата си слука за този сезон. Авджиите зарадваха домашните си с прясна мръвка от 130-кг диво прасе, което определено е сред най-предпочитаните екземпляри заради по-голямата си крехкост. В главен герой на „акцията“ се превърна Петър Ставрев, който успя да отстреля животното още при първия си опит. Самият той получи много поздрави за „точното си око“, но пък не пожела да разкрие тайната на изстрела си, който бе направен от сериозна дистанция.

gallery

Слуката определено повиши настроението на дружинката, която от старта на лова на диви прасета все не успяваше да се прибере с трофей, независимо от усилията си. Това бе съвсем резонен повод за достойно празнуване след лова, когато пък своя майсторлък показа Йордан Геров.

Екополицаят от Гоце Делчев умело развъртя ножа и одра прасето за кратко време, като раздели месото според обичая – поравно за всички. Някои от ловците побързаха да го сложат в хладилниците „в запас“ за Коледа и новогодишните празници, а други пък веднага си припомниха старите рецепти за приготвяне на вкусни ястия. Всички членове на дружинката вече броят часовете до следващия лов през уикенда, като се надяват на още по-голяма слука, и не крият, че тази седмица може да предпочетат лова на вълци, за да се включат в акцията в региона.
Както е известно, стопаните в района пропищяха от нападенията на хищниците, които вече изядоха няколко овце и една крава, а авджиите от съседните села Парил, Ловча, Гайтаниново, Тешово и Илинден подеха инициативата за акция срещу напастта.
АЛЕКСАНДЪР ГЕОРГИЕВ/struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене