„Рилски спортист“ загуби при гостуването си на „Балкан“ в Ботевград

Двубоят завърши 2:1 в полза на домакините в драматичен двубой, в който успехът дойде след пълен обрат от страна на домакините, които се поздравиха с трите точки в последните минути от мача

Мачът започна повече от добре за „скиорите“, които поведоха още в 7-ата минута, когато таранът Петко Петков бе изведен с хубаво подаване очи в очи с вратаря на „Балкан“ и успя да даде преднина на своя тим. В 13-ата минута стражът на „зелените“ Емил Петров отрази по брилянтен начин топовен удар и спаси отбора си от второ попадение. Ритъма на балканци бе видимо нарушен след попадението, което получиха. В играта им се личеше припряност, а положенията, които създаваха не успяха да затруднят отбраната на „Рилски Спортист“ по никакъв начин. В края на полувремето, играчите на „Балкан“ се активизираха и показаха завидно желание за изравнителен гол преди почивката. В 36-ата минута Ивелин Данчев се освободи хубаво, след което проби по крилото и подаде прострелно към Иван Редовски. От хубава позиция, играещият треньор на „Балкан“ не успя да се разпише, но дори и да го бе сторил, голът нямаше да бъде зачетен, тъй като флагът за засада бе вдигнат. В 40-ата минута отново Иван Редовски бе замесен в интересна ситуация. Той бе съборен в наказателното поле, но главният съдия отсъди пряк свободен удар. Това решение породи доста съмнения, а претенциите от страна на домакините за дузпа не бяха уважени. При изъпнението на нарушението, Иван Редовски стреля опасно, но вратарят на гостите Йордан Кръстев спаси. В 43-ата минута за пореден път над всички се извиси вратарят на „Балкан“ – Емил Петров. След поредната грешка в защитата на домакините, Петко Петков от състава на „Рилски спортист“ се оказа сам срещу стража на балканци. Намесата на Емил Петров бе от много висока класа и за втори път опитният вратар спаси своя тим. Двата отбора се оттеглиха на почивката при резултат 1:0 за „Рилски спортист“ (Самоков).

В началото на второто полувреме и двата състава се впуснаха в нападение. Най-активният играч в предни позиции за гостите – Петко Петков за пореден път бе изпуснат. Лошото му повеждане на топката обаче, превърна кълбото в лесна плячка за вратаря на „Балкан“. „Зелените“ отговориха на предизвикателството по подобаващ начин. В 48-ата минута играещият треньор Иван Редовски се разписа със странична ножица и върна интригата в двубоя. В 58-ата минута играчите на „Рилски спортист“ имаха претенции за дузпа, след като техен играч беше съборен в наказателното поле на домакините. Съдията обаче остана безмълвен. В края на двубоя силите на гостите се изчерпаха. Точно в този момент, „Балкан“ превключи предавката и натисна своя противник. Усилията бяха възнаградени с попадение. В 79-ата минута Ивайло Цветанов беше изведен сам срещу вратаря Кръстев. Острието на „зелените“ показа хладнокръвие и оплете топката в мрежата на младия вратар на гостите. Така балканци стигнаха до пълен обрат в срещата. В последните минути от мача, Ивайло Златев можеше да вкара и трети гол, но ударът му бе отразен от стража на гостите. Малко след това прозвуча и последният съдийски сигнал, а отборът на „Балкан“ се поздрави с победата.

 

Следващият 12-ти кръг, „Балкан“ (Ботевград) гостува на „Пирин“ (Гоце Делчев) на 21 октомври (събота) от 16:00ч.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене