Без категория

Скандал! Първанов даде 200 бона на Чакърдъкова

(1 of 23)

ГОЦЕ НАЕ НАРОДНАТА ПЕВИЦА ЗА ТУРНЕ С 30 КОНЦЕРТА

Рекордните 200000 лева е получила Ни­колина Чакърдъкова от бившия президент Георги Първанов за поредица от предизборни концерти на АБВ, научи „Уикенд от колеги на народната певица.

Звездата на фолклорната музика обикаля цялата страна с Гоце и хората му. Предизборните изяви са маскирани като патриотич­ни концерти с хитрото на­именование „Да съхраним българското“. Всъщност става дума за типични предизборни мероприятия, на които Николина пее, а впоследствие се появяват Георги Първанов и Румен Петков и държат пламенни речи. Самата Чакърдъкова също агитира от площадите и обяснява колко честни хора са Първанов и кликата му.

Според източници на „Уикенд“ Николина Ча­кърдъкова и ансамбълът й са цанени за общо 30 концерта в цялата страна. Справка в актуалните хонорарни листи показва, че всеки един ангажимент на певицата струва 10 000 лева. За Първанов обаче е направила солидна от­стъпка и за всичките изяви ще прибере общо 200 000 лева.

Отделно мащабният декор, с който Николина Чакърдъкова обикаля стра­жата, струва 60 000 лева. Той е 3D и докато певицата  изнася рецитала си, зад нея на мащабната видеостена , „оживяват“ куп национални символи – фасадата на Историческия музей в Гоце [Делчев, площад в Ковачевица, възрожденска къща в Лещен.

„Откъде Първанов вади толкова пари, за да й плаща? Нали се жалваше, че нямат никакви средства за агитация и реално няма да правят предизборна кам­пания. До момента техните агитационни прояви са най-скъпите“, коментират в политическите среди.

Турнето на Първанов бе открито на 22 март в Мон­тана. По план концертите се изнасят в общо 30 града на България. Въпреки мащабната организация и популярността на пе­вицата, на площадите не се събират особено много хора. На някои от изявите е имало едва десетина чове­ка, докладват източници на „Уикенд“. Честолюбивият Първанов хвърлил цяла­та вина за провала на организацията на Румен Петков, който отново бил възвърнал навика си да надига чашката от ранни зори.

Вестник „Уикенд“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене