Започна асфалтирането на 28-те улици в Гоце Делчев, съдът отхвърли обжалването на една от фирмите

След няколко месеца процедури и още два месеце отгоре забавяне заради обжалване на конкурса по изпълнение от една от загубилите фирми, подмяната на ВиК, асфалт и тротоари на 28 улици в град Гоце Делчев започва.

От общинската администрация официално обявиха стартирането на големия инфраструктурен проект, който е част от Интегрирания план за градско възстановяване и развитие, по който Община Гоце Делчев променя облика на града, квартал по квартал и село по село.

След проведения конкурс и процедурите по обжалването в КЗК, вече са известни и фирмите изпълнителки на проекта. „Билдиг Къмпани“ на Бисер Узунов от Дебрен ще извърши подмяната на ВиК инсталациите, а асфалтирането и тротоарното строителство на „БКС“ ЕООД на Руен Кирев.

Както писа ИНФОМРЕЖА, в рамките на този проект ще се подменят ВиК мрежа, асфалт, тротоари, ще се създадат нови паркоместа и ще се облагородят зелени площи на следните улици в града: .„Полковник Дрангов”, „Арда”, „Марица”, Тунджа”, „Пирин”, „Екзарх Йосиф”, „Цариброд”, „Калоян”, „Неофит Бозвели”, „Христо Матов”, „Патриарх Евтимий”, „Екзарх Антим І”, „Бузлуджа”, „Иларион Макариополски”, „Христо Силянов”, „Преспа”, „Вихрен”, „Враня”, „Пирот”, „Ниш”, „Гьорче Петров”, „Кичево”, „Дебър”, „Стефан Захариев”, „Атанас Дуков”, „Кръстьо Сарафов”, „Атанас Свещаров” и „Прилеп”.

Общата дължина на улиците е 6 400 линейни метра. Стойността на проекта е 5 698 760 лева със 100% безвъзмездна помощ от приоритетна Ос-1“Устойчиво и интегрираноградско рзвитие“ на Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020 г.

Срокът за изпълнение е 30 месеца от подписване на договора – 06.12.2016 г. Единият от трите етапи на изпълнение включва и пълна реконструкция и обновяване на сградата на Дома на културата.

Очаква се до края на 2017 г. да излязат и проектите на Община Гоце Делчев за подмяна на ВиК мрежа и асфалтиране на улици и в най-големите села в общината – Мосомище и Брезница, след като последните години това бе направено във всички селища с население до 2000 жители.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене