Празникът на Перник за поредна година ще бъде съпътстван с много спортни прояви

И тази година празникът на Перник ще бъде съпътстван с множество турнири, посветени на празника на града

За тази цел календарът на Община Перник е богат на спортни изяви. Те ще започнат на 13-ти октомври с традиционния турнир по шах за незрящи хора, който всяка година се провежда на общинската база в Рударци.

На 14 октомври пък ще бъде традиционният турнир по баскетбол за деца от 10 до 12 години. В него ще се участват и отбори от съседни градове. Новото тази година, което ще включва спортното събитие, е открит урок за учителите по баскетбол в начален курс . Той ще се проведе в спортна зала „Кракра“.

Всички участници и гости на детския турнир по баскетбол ще получат специални подаръци. Същият ден празникът ще завърши с мач на мъжкия отбор по баскетбол „Миньор 2015″, които ще излязат на терена с баскетболен клуб“ Политехника София“.

На 20 октомври пък ще бъде откритият турнир по борба за Купа „Иво Ангелов“, който се организира за втора поредна година. Финалът ще бъде поставен на 28 октомври, когато ще бъде турнирът по джудо за Купата на кмета. Тази година той е с международен характер в него ще участват отбори от Гърция, Македония и Сърбия.

По повод празника на Перник вече се проведе и 17-то издание за купата „Борис Гюдеров“ по волейбол.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене