Музика, театър и спорт за празника на Разлог

Куп събития ще съпътстват празника на град Разлог, чиято кулминация ще е на 24 октомври. Проявите стартират на 14 октомври с Национален шампионат по приложно колоездене на централния площад.

Три дни по-късно в залата на музея от 17,30 часа е представянето на книгата „Пътеводител за Пирин“ с автор Николай Даутов. „В полите на Витоша“, театрална постановка на Драматичен театър „Никола Вапцаров“- Благоевград, ще се играе вечерта на 17 октомври в салона на Народно читалище „15. IX. 1903-1909 г.“

Домът за възрастни с физически увреждания „Свети Пантелеймон” и Защитеното жилище в село Долно Драглище ще имат Ден на отворените врати на 18 октомври. Регионален турнир по тенис на маса за юноши и девойки ще се проведе на 19 октомври по обяд в Професионалната гимназия по транспорт.

Концерт-спектакъл „Продумай, Пирин, разказвай!“ на Ансамбъл „Разложки мераци“, с участието на Театрален състав-Разлог, както и изложба на грънчарски съдове ще има на 20 октомври от 19.00 ч. в читалището. На следващия ден е Областният турнир по шах за мъже в Клуба на пенсионера. Тогава ще се състои и XIII-и Международен турнир по карате за Купа „Пирин“ в Спортна зала „Септември“. Не са забравени и децата. Детски куклен театър „Халифът щърк“ на Общински куклен театър-Благоевград ще се играе на 23 октомври от 11.00 ч. в салона на читалището. Проявите ще продължат и след празника – на 28 октомври е шампионатът по надтегляне на тежковозни коне в Тренировъчен център на СККС-ДВАЛ. Ден по-късно пък е киноложката изложба на Българско овчарско куче на същото място.

Празничният 24 октомври ще започне в 9 часа с тържествена Света литургия в църквата „Свето Благовещение“. Половин час след това е тържествената сесия на общинския съвет в Разлог. Денят ще продължи с ритуал по вдигане на знамената и полагане на венци и цветя пред паметника на Васил Левски в центъра на града. Откриване на изложбата „Завръщане у дома“ на художничката Здравка Лисийска във фоайето на читалището ще е от 11,00 часа.

Празничният концерт с участието на Духов оркестър, Мажоретен състав, Танцов клуб „Пирински наниз“, Танцов клуб „Мехомия“, Танцов ансамбъл „Перун“, Ансамбъл „Разложки мераци“ и самодейци от Театралния състав към читалището в Разлог ще е от 18,00 часа на централния площад. Специален гост ще е фолк певицата Емилия. Тържествата ще приключат с празнична заря.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене