Бизнесдама от Копенхаген строи семеен хотел край Гоце Делчев, ексфинансистът на Гърмен И. Фета й стана пълномощник

Семеен хотел ще строи край Гоце Делчев неврокопчанката Магдалена Хамид, която е изразила инвестиционното си намерение пред общината. Сградата ще бъде разположена върху поземлен имот с площ от 3,844 декара в местността Симитлийски чарк в землището на града. Хотелът ще бъде със застроена площ от 200 квадратни метра, на три етажа, като на първия ще има ресторант, кафе-аперитив и санитарни помещения, а на втория и третия ще се разположат по шест стаи със самостоятелен санитарен възел.

Освен това към него ще има и втора сграда със застроена площ от 100 квадратни метра, на два етажа, която вероятно ще бъде превърната в къща за гости. Тя ще се състои от кухня, трапезария, хол и санитарни помещения на първия етаж, и три стаи – на втория. Дамата е гарантирала, че към семейния хотел ще има гараж за пет автомобила и 15 паркоместа с обща площ 225 квадратни метра, а останалата част ще бъде озеленена.

Имотът, върху който ще изникне семейният хотел на Магдалена Хамид, в момента е необработваема нива, до него ще се стига по съществуващ път от четвъртокласната пътна мрежа.

Хамид живее със съпруга си Джемал в датската столица Копенхаген от дълго време. За кореспонденция по проекта и предстоящите дейности е упълномощила бившия директор на клона на Банка ДСК в Гърмен Ибрахим Фета от Рибново.

Фета бил финансист и в Общинска администрация – Гърмен по време на кметуването на Ахмед Башев. В момента има собствена счетоводна къща. Той е пълномощник и на друга бизнесдама от региона – Вера Герова. Тя го е упълномощила за дейностите по изграждането на модерна мандра за преработка на овче и козе мляко с капацитет 10 000 литра на ден. Тя ще се намира в землището на село Борово и ще е готова за 16 месеца.

В Търговския регистър Фета фигурира като собственик на фирма „Ибрахим Фета“ ЕООД. Магдалена Хамид пък е регистрирана като едноличен търговец.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене