Кметът Владимир Москов и депутатите Богдан Боцев и Елхан Кълков откриха новия площад на село Брезница, дъждът не попречи на празника

Кметът на община Гоце Делчев – Владимир Москов заедно с депутатите Богдан Боцев и Елхан Кълков откриха официално ремонтирания площад в село Брезница. Церемонията бе в събота вечерта, но заради проливния дъжд се проведе в залата на читалището „Петко Р. Славейков-1938”. На събитието присъства също председателят на ОбС – Гоце Делчев Ангел Гераксиев, общински съветници, представители на ръководството на ДПС, много жители на селото и други гости.

В събота и неделя тук се проведе Международен фолклорен фестивал „Фолклорни пътеки” с близо 1000 самодейци от страната и Македония. В първия ден проявата бе в читалището, но днес в неделя/ песните и танците бяха на новата сцена на обновения площад.

Селският мегдан, който е на площ от два декара, е превърнат в модерен център за отдих и почивка. Там има фонтан, голяма сцена, укрепващи стени, чешма, икономично LED осветление, озеленяване, пейки и беседки.

Пълната промяна на селския площад е факт благодарение на проект по Трансгранично сътрудничество България-Македония. Партньори са община Гоце Делчев и македонската община Пехчево. За ремонта бяха осигурени 202 000 лева.

ОЧАКВАЙТЕ ВИДЕО САМО В ТОП ПРЕСА ОТ СЪБИТИЕТО!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене