Англичанин с амбиции да върти туристически бизнес Пиринско, започва строеж на ваканционно селище

Англичанинът Джоузеф Тимъти Прат става първият бизнесмен, който ще инвестира във ваканционно селище в село Кремен, община Банско. Той вече има одобрение от Областната дирекция „Земеделие“ – Благоевград за промяна предназначението на земята.
Имотът е с площ от 2845 кв.м и се намира в местността Асар, на около 300 метра от границите на село Кремен. Първоначалните намерения на англичанина са за построяване на една сграда със застроена площ от 150 кв.м, капацитет до 15 легла и прилежащ паркинг за 5 автомобила, като впоследствие базата да бъде разширена.
Според кмета на селото Емилия Пандева англичанинът за първи път е посетил Кремен преди около две-три години и останал очарован. Харесало му спокойствието и дивата, непокътната природа. Тя сподели, че къща в селото преди няколко години е купило друго английско семейство и Джоузеф Прат често ги посещава, тъй като са негови приятели.
Село Кремен е едно от най-малките села в района, а населението му наброява едва около 200 души. Над селото се намират Кременските езера, близо до него е и средновековната крепост Момина кула. Кремен е известно още и с традиционния събор в местността Харамибунар, посветен на Илинденско-Преображенското въстание, който се организира всяка година през август месец.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене