Редят картини в мраморен град

Художествена изложба ще бъде открита сред масивните скулптури в Арт център „Илинденци” в едноименното село. Събитието ще е на 14 октомври в 11 часа.

Най-напред ще се открият нова част от галерийния комплекс на скулптурен обект „Мраморния град на изкуствата” и керамични пластики на художника Христо Йонков. Посетителите ще разгледат пространството, в което е създадено своеобразно царство на мраморните скулптури.

Там ще бъде подредена и открита художествена изложба с рисунки на Тарабен и Нагджи Пател от Индия, на Ярослава и Ян Шитско от Словакия, произведения, създадени по време на пролетния живописен пленер, организиран съвместно от Съюза на българските художници и Фондация „Арт център – Илинденци”.

Сред тях са творби на художниците Долорес Дилова, Петя Денева, Елица Матеева, Яшарли Тахиров, Райна Стоймирова, Албена Шиньовска и Стоил Мирчев. Ще стартира и творчески пленер с участието на Сашо Стоицев, Христо Шапкарев, Нина Русева и Димитър Петрински.

Домакини и гости ще посетят глинените екологични къщи в село Илинденци, където ще видят сувенирна изложба „Традициите в Малешево оживяват” и празнична фолклорна китка от Малешево.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене