„Марек“ с нова перла в селекцията си

Екзотиката в „Мареk Юнион-Ивкони“ продължава и през този сезон

Дупничани са на път да отмъкнат другата голяма звезда на Уганда. 21-годишният Катбарт Малинга ще пристигне до края на седмицата в Дупница и ще започне тренировки с дупничани. Националът на африканската държава и доскорошният играч на Марек – Окело Дауди са сочени за най-добрите млади играчи в страните около езерото Виктория.

Дупничани вече изпратиха под наем за един сезон Дауди в турския гранд „Галатасарай“. 2-метровият Малинга играе и като посрещач и като диагонал, като на място ще се прецени на кой пост ще бъде използван. „В националния ни отбор е предимно посрещач, но е играл и на моя пост, ако не ми е вървяла играта. Притежава голям отскок , а пайпът му е едно от най-силните оръжия. Изключително талантлив, работлив и съм убеден, че по начина по-който се работи в Дупница, ще подобри много играта си, самият аз съм пример за това. Трябва да се прояви търпение, както бе с мен, защото разликата в тренировъчния процес, а и като специалисти в Уганда и в България е несравнима. Малинга е сега при мен в Турция и му разказах подробно за България всичко, както и за клуба, феновете и града. Всичко, което съм започнал да постигам във волейболната си кариера дължа на Марек Юнион-Ивкони, за което ще съм им благодарен винаги“, коментира Дауди.

„Чакаме Малинга до края на седмицата. Имаме наблюдения върху играта му от няколко мача. Интерес имаше към него и от два други европейски клуба, но момчето очевидно е разбрало и проучило, че ние сме трамплин към големия волейбол в Европа. Нека го видиме няколко дни и ако всичко е наред, ще стартираме процедура за изваждане на работна виза за България“, допълни мениджърът на дупничани Людмил Найденов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене