Българки и македонки представиха как от хобито си направили печелив бизнес

25 жени от регион Гоце Делчев, включени в проект Направи домашната си продукция и хобито си печеливши, участваха в изложба-базар, организирана в гр. Скопие, Македония.

Събитието бе за представяне на ръчно изработени продукти и изделия на общо 50 македонски и български жени, участващи в проекта за подпомагане на хобита и умения, които могат да се развият в малък бизнес и доходоносно занимание. Изложбата-базар бе организирана от Сдружение на предприемачите с цел предоставяне на възможност да продажби и реклама на дейността на всяка една от жените, чиито занимания представиха най-различни хобита – плетене на изделия за бита и украса, шиене на дрехи и носии, изработване на бижута от различни материали, работа с дърво – дърворезба и малки по размери мебели, домашно консервиране, кулинария, хартиена украса и картички, фотография, рисуване и изработка на пластики и др.

Събитието бе организирано в рамките на проект, подпомагащ предприемачеството сред жените с домашно хоби, което може да се развие в малък бизнес.

Изложбата-базар бе последното събитие по проекта с продължителност на изпълнение 1 година, през която 25 жени от региона участваха в обучения по икономика и ИТ, участваха в три изложби-базара в Щип, Гоце Делчев и Скопие, бизнес форуми за предприемачество, получиха по един таблет за развитие на бизнеса си от вкъщи и бяха включени в хартиен и електронен каталог за допълнителна реклама.

Проектът се изпълнява от Сдружение на предприемачите регион Гоце Делчев и е финансиран от Програма ИНТЕРРЕГ ИПП ТГС България – Македония 2014-2020.

ХРОНИКА

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене