Разказ от първо лице. Момиче от Разлог, станало свидетел на стрелбата в Лас Вегас

Мария Костадинова е родом от Разлог. Тя наистина е модерен, комуникативен и интелигентен млад човек. Обиколила е доста места по света и отношението ѝ към различните хора, религии и култури е еднакво – тя възприема света с позитивизъм. Учила е във Великобритания, била е в Полша, а от няколко месеца е в САЩ. Работи на езерото Тахо в щата Невада.

Тя е свидетел на терористичната стрелба в Лас Вегас, първите ѝ думи за случилото се бяха „Не искам да се сещам. Искам да забравя случката!“

Как се озова в критичната точка?

Бях с приятели на екскурзия в Лас Вегас. След бригадата решихме да се разходим по града на така наречения Las Veges Trip. Намирахме се в близост до концерта. Чухме, че има атентат, но аз не разбрах, че той се случва сега!

Според очевидци, присъствали на музикалното събитие, изстрелите в първата минута са възприети като заря. Вие чухте ли нещо?

Не съм чула нищо. Просто хората бягаха на всички страни. Не знаех какво се случва. Бях в шок! Ние бяхме на Пеещите фонтани на хотел „Беладжио“, който преди това разгледахме, където музиката е много силна и не се чува нищо.

Какво казват тамошните медии? Кой е атентаторът?

Не знам честно казано какво се говори и пише. Тук има много различни версии. Просто не слушам и чета новини. Не искам да зная повече нищо.

Ще се прибираш ли към България?

Да, другата седмица, живи и здрави!

Подобно нещо ще те спре ли да се върнеш в САЩ?

Не знам дали би ме спряло. Харесва ми Америка като държава, начин на живот. Искам малко време да преосмисля нещата. Но със сигурност ще съм по-предпазлива от тук насетне, включително къде и с кого отивам.

По последни данни извършитят на масовия разстрел на 58 души е 64-годишен от Невада. Баща му лежал за обир. В стаята от хотела, откъдето е стрелял, е имало много богат арсенал от оръжия. Предполага се, че ги е внесъл с поне 10 куфара.

Не са ясни и мотивите за кървавата стрелба, макар че вчера бе обявено, че ИДИЛ поема отговорност.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене