Без категория

Националния печат

печат

“Сега”

Доходността на пенсионните фондове пак тръгна надолу

След относителната стабилизация доходността на пенсионните фондове отново тръгва надолу през 2013 г. Това показват данните на Комисията за финансов надзор. При средна доходност на универсалните фондове през 2012 г. от 7.39% миналата година тя е паднала почти наполовина – на 4.65%. Намаление има при всички фондове с изключение на един. Въпреки че през 2012 г. имаше дружества, които регистрираха над 10% доходност, година по-късно има само един фонд, който успява да надхвърли 6% – ING. При някои фондове намалението е повече от наполовина.

Само партиите могат да заличат фалшивите подписи

Скандалът със злоупотребата с лични данни се задълбочи вчера, след като стана ясно, че само партиите могат да заличат имената на хората, чиито фалшиви подписи фигурират в подписките им за участие в евровота. Абсурдът лъсна по време на извънреден брифинг на ЦИК, а институциите се озоваха в омагьосан кръг.

Домакинствата са задлъжнели двойно повече за година

2013 г. е била поредната тежка година за домакинствата, показва годишната статистика на НСИ. Те разчитат на двойно повече заеми, за да закърпят семейния бюджет, а в същото време ръстът на доходите едва успява да вземе превес над увеличението на разходите.

“Стандарт”

Продават ни на партии и търговци

Личните ни данни се търгуват като топъл хляб. Търсят ги не само партиите, но и търговците. Напишете в търсачката: „Купувам/продавам лични данни“, и ще излязат над 120 хил. резултата, коментира проф. Михаил Константинов. Според него най-малко 100 фирми у нас въртят черния пазар с данните ни. „Такива мърляви работи като ЕГН-та отдавна са разпродадени. Истинските хубави лични данни са – къде работите, колко ви е заплатата, колко ви струва апартаментът, кога почивате, колко деца имате и в кое училище ходят. Те служат за всичко, най-невинно за реклама, второ – за изнудване, трето – за каквото поискате.

Хюсменова повежда ДПС за Брюксел

Филиз Хюсменова повежда ДПС за Брюксел. Предложението евродепутатката да бъде водач на листата направи лидерът на партията Лютви Местан. Това стана на открито за медиите заседание на Движението, което до късно снощи реди кандидатите за евродепутати.

Европарите за яхти отиват за трактори

България ще брани в Брюксел 396 милиона евро, предплатени от бюджета по Програмата за развитие на селските райони. Страната ни ще доказва, че не сме нарушили европейските регламенти при финансирането на проектите. да не политизираме въпроса, държавният интерес е над всичко, призова зам.-министърът на земеделието Явор Гечев.

“Монитор”

Прокуратурата подхвана партийните подписки

Прокуратурата се захвана със скандала с откраднатите лични данни, които се появиха в партийните списъци, представени в ЦИК за регистрация за евровота. Новината съобщи вчера обвинител №1 Сотир Цацаров.

Чакаме нова бежанска вълна

Има риск от нова бежанска вълна към страната, съобщи вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветлин Йовчев след правителственото заседание вчера.

„Оценяваме, че обстановката в Афганистан и Близкия изток се задълбочава. Очаква се местата на околните страни на Сирия за настаняване на бежанци да бъдат с препълнен капацитет и може би отново нашата страна ще бъде поставена пред засилен миграционен натиск. Това за момента е риск, който не е актуален, но с развитието на времето и в близките месеци може да стане. Именно затова трябва да имаме готовност”, посочи Йовчев.

Запорираха 3 млн. лв. на кмета и архитекта на Несебър

Имане на стойност 3 млн. лв., собственост на кмета и главния архитект на Несебър, беше запорирано вчера от Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество. До мярката се стигна, след като двамата чиновници получиха обвинения по скандала „Дюнигейт” и станаха клиенти на комисията.

“24 часа”

По-малката сестра на Атанаска – Северина, и сълза не пророни, като се удави баща й, казват в Златоград

“Искам истината за брат ми да излезе наяве, но не вярвам. Когато ни казаха, че е намерен удавен, ходих на мястото. Нямаше следи по урвата, откъдето да е паднал в реката”, казва Стефка Трендафилова, сестра на Петко Георгиев.

“Труд”

МВР купува и нови пистолети за баретите

МВР смята да купи нови пистолети “Глок” и щитове освен нови снайперови пушки, за които вече бе обявена обществена поръчка. Пистолетите и щитовете ще са за Специализирания отряд за борба с тероризма (СОБТ), защото ресурсът им е изтекъл. Това стана ясно от думите на вицепремиера Цветлин Йовчев след заседанието на кабинета.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене