В Арт салона на Радио Благоевград Веси Пенкова открива първа изложба

На 3 октомври 2017г., в 18.00 часа, в Арт салона на Радио Благоевград Веси Пенкова ще открие своята първа самостоятелна изложба.

„Разкажи ми приказка“ – 29 картини с приказните персонажи на Веси Пенкова. За всяка от картините има и импресия или стих, написани от самата художничка.
А коя е тя?!

Чисто биографично – на 38 години, родена и живееща в Благоевград, семейна, с две деца. Има издадена книга с поезия, проза и илюстрация „Щрихи“ – през 2001 година. Илюстратор е на романа за деца „Джоди“ от Тереза Тончева  и поетичната „Дни за обичане“ от Симеон Аспарухов. Занимава се и с приложно изкуство, преди години беше „облякла“ дърветата до НХГ. Описва себе си като дъждовна и меланхолична. Криеща се зад символи и търсеща ги навсякъде. В облаците, които рисуват в небето и дъжда, отразяващ локвите в очите. Във вратите и прозорците на къщите, които разказват истории за живота пред и зад тях. В котките и врабчетата. В копчетата и ключовете. За да има смелостта да следва знаците. Рисуването е начин да покаже своята реалност и на другите. Не винаги й е спокойно и уютно, но всеки път е болезнено истинско.

Заповядайте на откриването на изложбата!

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене