Днес с прекъсвания валежите ще продължат

дъжд

По-значителни ще са в северозападните райони. Само на отделни места и съвсем слаби ще са преваляванията в източната част от страната, където ще има и временни разкъсвания на облачността. Вятърът ще бъде от изток-североизток, покрай река Дунав и в източната половина от страната – умерен и временно до силен. Максималните температури ще са от 8°-10° в западните котловинни полета до 18°-20° на места в източните райони.

 За Благоевград максималната температура днес ще е 10°, а минималната 1°, за Банско 12°/5°, Разлог 13°/6°, Дупница 9°/1°, Кюстендил 10°/0°, Перник 8°/1°, Гоце Делчев 14°/7°, Сандански 16°/8° и в Петрич максималните температури ще достигнат до 14°, а минималните до 6°.

Повече за времето в градовете от Югозападна България може да видите тук:

http://www.e-79.com/weather.html

 Атмосферното налягане ще остане по-ниско от средното за април.

Над планините ще остане облачно, мъгливо и с превалявания. В западните планински масиви ще превалява сняг, на изток и в Родопите – под 1800 метра – дъжд. Вятърът ще е от югоизток – умерен и силен. Максимална температура на 1200 метра – около 7°, на 2000 метра – около 0°.

Над Черноморието облачността ще бъде значителна, предимно средна и висока. Само в крайните северни райони ще превали слаб дъжд. Вятърът ще е от североизток, до умерен. Максимални температури по крайбрежието – между 12° и 15°. Температурата на морската вода е 10°-12°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене