ОбС-Благоевград заседава днес

Общински съвет Благоевград ще проведе редовното си заседание днес. Местните парламентаристи ще гласуват отпускане на еднократна финансова помощ на жители на Община Благоевград, съгласно приетите от ОбС критерии и целеви групи. Предвидено е отпускането на сумата от 4000 лева в помощ на Станислав Чаушки, който пострада сериозно в следствие на жестокия побой нанесен му в нощта на 16 срещу 17 юни.  Наред с благотворителната кампания в помощ на 23 годишния Станислав, в която Община Благоевград взе активно участие, сега местните парламентаристи отпускат и еднократна финансова помощ, за да подпомогне семейството в разходите по операциите и рехабилитацията му.

Общинските съветници ще гласуват и предложение относно удостояване със званието „Почетен гражданин на Благоевград“ на Мая Нешкова за принос в развитието на съвременната българска музика и култура и популяризирането на Благоевград, по повод 60 годишния ѝ юбилей.

В дневния ред на днешната сесия е включено и предложение за закриване на Дом за деца лишени от родителска грижа „Св. Николай Мирликлийски“ за деца на възраст от 7г. до 18/20г., гр. Благоевград, считано от 01.01.2018 г. Към момента в дома има едно дете, настанено на постоянна грижа, осем деца на седмична грижа и четири деца на дневен престой. За всички тях текат процедури за реинтегриране в семейства или в среда близка до семейната. Базата на дома ще бъде преобразувана в център за друг тип социални услуги за деца с увреждания.

На предстоящата сесия ще бъде разгледано и предложение относно одобряване, на Подробен устройствен план (ПУП) – парцеларен план (ПП) за трасе на разпределителен газопровод и газопроводни отклонения до имоти в землището на с. Изгрев.

Сесията започва от 09.30 часа в зала „22-ри Септември”.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене