Потресаващо! Вдовица на починал служител протестира всяка сутрин пред Енергото в Гоце Делчев!

СЛУЖИТЕЛИ СЕ ПРАВЯТ, ЧЕ НЕ Я ЗАБЕЛЯЗВАТ. КАКВО СЕ СЛУЧВА?

 Вяра ИЛИЕВА

Вдовица на починал слу­жител на ЧЕЗ – Електрораз­пределение – град Гоце Дел­чев, стои в знак на протест всяка сутрин пред сградата на енергото. Това установи­ха очите и ушите на вестник Градът вчера, а причината е липсата на справедливост по каузата й, коментират наши информатори. Съпруга­та на въпросната жена е по­чинал при инцидент, за кой­то медийната ни група писа преди време. Внезапната смърт на бащата на извест­ните футболисти Димитър и Илко Пиргови разтърси Гоце Делчев миналата година. 56-годишният мъж издъхна на електрически стълб в село Буково и гибелта му по­роди множество коментари. Вестник ГРАДЪТ още тогава потърси Димитър Пиргов, който е защитник на Левски, по повод фаталния изход. Макар и покрусен от случи­лото се, Митко намери сили туацията. ­

„Опитват се да прикри­ят смъртта на татко, като я изкарат нещастен случай. Докторът, който първоначал­но го е прегледал, твърди, че смъртта е настъпила по естествен път. Това обаче категорично не е вярно. По тялото на татко има дълбо­ки следи от изгаряния, което говори, че се касае за токов удар“, заяви пред вестник ГРАДЪТ Пиргов.

Неговият баща има близо 33-годишен стаж в сферата на електроразпределението. Той е бил началник група и колегите му се съмняват, че е допуснал грешка. „Ще на­стояваме за собствено раз­следване, за да достигнем до истината.

ЧЕЗ трябва да си понесе отговорност за случилото се. Ще положа всички усилия, за да опазя паметта на татко, когото много обичах“, катего­ричен е Митко Пиргов пред вестник ГРАДЪТ.

Младият мъж не може да си обясни безобразното по­ведение на ЧЕЗ след траге­дията:

„Нито един представител на ЧЕЗ не се обади нито на мен, нито на мама, за да ни уведоми за това какво се е случило. Дори не ни се из­виниха, а ден след това бе погребението на което никой не дойде“.

Днес майката на футболи­ста стои на мълчалив протест пред енергото в Гоце Делчев със снимка на мъжа и в ръка, вестник Градът от уважение към мъката и няма да публи­кува снимката на жената. Но настояваме мълчаливият й глас да бъде чут.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене