СМЯХ! Македонски археолози твърдят, че Исус Христос е роден в Македония

Група археолози от Македония, която се нарича „Исусовци“, твърдят, че са открили точното място, където се е родил Исус Христос, но това не се намира във Витлеем на Западния бряг, където досега се смяташе и това място се наричаше Юда, но в село Витлеем близо до Охрид.

„Мисля, че това е вистинкото място, където е роден Исус, а не в този Витлеем край Йерусалим“, казва Аврам Яков, археолог от сдружение „Исусовци“.

В малкото селце, наречено Витлеем, по време на строежа на магистралата към Тирана, е открито тайнствено място. Има някакви доказателства, казва Джейкъб, че тук се е родил Исус. Същото място е съществувало в древни времена и това се доказва от статиите в Библията, които бяха преработени преди няколко месеца от македонското правителство. По време на царуването на римския император Юстиниан селото е било процъфтяващо, а в периода на ранното християнство точно в това населено място е било Славена раждането Иисусово, и там всички са преобратиле в християнската вяра и са построили внушителна църква.

Според археолозите това откритие се очаква да промени световното възприятие на Македония и да постави страната на картата на религиозния туризъм. Засега няма реакции от страна на Ватикана и други християнски центрове по света.

https://okno.mk

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене