Теди Еротеева: Благодарна съм на всички, дори и на тези, които ме критикуват ;)

Теди Еротеева е родена в град София през 1995 година. Баща ѝ е от Пиринския край, а майка ѝ от шопския. Отраснала в семейство, в което традициите и народната музика са присъствали винаги, тя от дете е пленена от българския фолклор. От малка участва в различни вокални групи, а на 16 години започва да се занимава професионално с народно пеене. Записва песни от македонската фолклорна област, а на някои от тях, пише текстовете и музиката сама. Сред авторските и песни са „Засвирете музиканти“, „Грейни, грейни“, „Песен за село Бельово“,“ Пирине, земьо“ и други. На първите три, написва и музиката.  Теди завършва „Национално природно-математическата гимназия“ през 2014 година и през същата е приета студентка по фармация в Софийски университет „Св. Климент Охридски“. Макар да няма музикално образование, тя казва че „ най-добрият учител е опитът“. Младата певица е участвала в много фестивали, сред които е и „Пирин-Фолк“, през 2015г. Поставила си е за цел да докосне сърцата на хората и да ги накара да се влюбят в българските народни песни, така както тя самата.

Дами и господа читатели на Топ Преса представям Ви народната певица Теди, която специално дойде в Благоевград за това интервю за нашите многобройни читатели.

– Здравейте на всички от мен Теди. Много се радвам, че съм в Благоевград и най-вече пред камерата на Топ Преса.

Как се чувстваш в Благоевград?

– Много добре. В такъв хубав град само хубави емоции може да идват.

Разбрахме, че ти предстои издаването на албум.

– Да.

Какво ще кажеш за него.

– Той е вече почти готов на финалната права. Песните са събрани, изпяти и записани. Някои са презаписани защото аз пея от доста време. Песните, които ще включа в албума са и песни от началото на моето творчество, които съм изпяла по един начин, докато сега след като съм натрупала малко повече опит, съм ги изпяла наново, за да може да са с по-хубаво звучене и да радват повече ухото на хората.  Обложката на албума е готова. Всичко е готово  и съвсем скоро хората ще могат да му се насладят и да го чуят.

Колко песни съдържа албума и да разкажеш нещо повече за самите песни. Как ги подбра?

– Албума съдържа 16 песни. Това е така малко символично число, защото точно на 16 години професионално започнах да се занимавам с музика. С музика се занимавам  от много малка, но професионално, вече да мисля за кариера, да мисля да градя нещо да оставя след себе си почнах на 16 години. Затова точно 16 песни са в моя албум…

Цялото интервю четете в печатното издание на Топ Преса

Bayraktarski

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене