Банско заслужено победи ОФК Елин Пелин и е сред лидерите в югозападната Трета лига

Банско напълно заслужено победи ОФК Елин Пелин с 3:1, след което зае третата позиция в класирането след 5-я кръг на Югозападната трета лига

Гостите се отбраняваха храбро и при всеки удобен случай се опитваха да контраатакуват като само на 3 пъти успяха да развалят комфорта на дебютиралия официално с екипа на домакините Иван Димитров. Домакините пропуснаха куп положения през първото полувреме чрез Витанов, Руслан Иванов и Илиян Чавдаров, за да дойде 41-та минута, когато Георги Фикийн проби от дясно и прати топката към Руслан Иванов, който този път от близо не сгреши и откри резултата. Резултатът бе удвоен с куриозен гол на местния любимец Йордан Лечов, след  центриране на  Руслан Иванов в 52-та минута. След час игра Йордан Лечов отбеляза второто си попадение в мача, засичайки с глава ново подаване на Руслан Иванов.

Гостите пък отчетоха актива си от 3 удара по посока на вратата чрез Илия Русинов, който при единия от опитите си успя да отбележи почетното попадение за своите. В този мач пък именно Илия Русинов и вратарят на неговия тим Илиян Георгиев, който спаси отбора си от по-катастрофална загуба. Сред многото спасявания той впечатли с реакциите си, след като на 3 пъти Руслан Иванов, Христо Петров и Петър Лазаров излизаха сами срщеу него, но той не позволи те да отбележат.

В следващия кръг Банско ще гостува на един от лидерите – Вихрен Сандански.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене