Революционни планове! Бизнесдама от Гоце Делчев ще строи едновременно 2 училища с по 25 места за плувци и готвачи

Бизнесдама от Гоце Делчев, занимаваща се с млекопреработка, обяви уникално за страната инвестиционно намерение – Вера Герова ще строи не мол, къща за гости или бензиностанция, а 2 училища едновременно. Едното ще е за плувци, а другото – училище за готвачи. За място на бъдещия строеж дамата е избрала 2 съседни имота в местността Топалица в гоцеделчевското с. Мосомище.

Амбициозното и необичайно за съвременния бизнес намерение на Герова включва изграждане на 2 сгради – училища, всяко от които с площ от 250 кв.м. В тях ще има помещения за обучение, тоалетни, бани, сервизни помещения, а в единия имот ще бъде построен и басейн с размери 50 на 20 метра. Всяко от училищата ще приема по 25 ученици.

За водоснабдяване на сградите дамата е предвидила изграждане на сондажен кладенец с дълбочина до 15 метра. Самите нужди на училищата от вода са изчислени на 73 куб.м годишно, а за захранване на басейна и смяната на водата инвеститорката планира 2190 куб.м годишно.

Тъй като инвестиционното намерение е все още в твърде начална фаза, дамата тепърва ще търси фирма, която да изчиства изгребните ями за отпадни води, да си вади разрешително за водоползване, да изследва годна ли ще бъде по физико-химичен и микробиологичен състав водата за пиене, да се регистрира в образователното министерство и т.н. По най-оптимистични сметки, за да стигне до ниво строителство, ще са й необходими 2 г.

Намерението на Вера Герова всъщност е още по-амбициозно, отколкото изглежда, като се има предвид, че едва преди 2 месеца дамата обяви, че ще строи и модерно млекопреработвателно предприятие. То ще бъде в местността Шейново на гоцеделчевското с. Борово и ще е с капацитет преработка на 10 000 литра овче и краве мляко на ден. Очаква се строителството и оборудването му да бъдат завършени за 16 месеца. Да се занимава с мандрата Герова е определила като свой пълномощник Ибрахим Фета от гърменското с. Рибново, който живее в Гоце Делчев. В инвестиционното намерение за предприятието жената изрично е подчертала, че разполага със собствени средства да го построи, затова много вероятно е да не тегли кредити и за училищата.

Името на Вера Костадинова Герова в Търговския регистър се появява само веднъж – като едноличен търговец с една-единствена фирма, регистрирана през март миналата година. Регистрацията й е в Г. Делчев на ул. „Райко Жинзифов“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене