Желю Желев дава съвети за живота в рими: По-често се веселете, много любов и движение правете

Подполковникът от запаса с 30 -годишна служба в армията 65г.Желю Желев кипи от енергия и зарежда близки и познати положително. Името му няма нищо общо с президента Желев, има дарбата на секундата да сътвори стихове в рими.

„Живея на „Орлова чука” и хич не ми пука”,шеговито обяснява той. Казва,че силната му енергия се дължи на здравословния начин на живот. Всяка сутрин става в 5.30 без часовник и пие чаша вода, леко затоплена. После пие чай от различни билки, като задължително слага и два листа здравец, не забравя и глътка Чирпанска ракия. Всеки ден изяжда по едно яйце, 20 маслини с костилките и нищо не запържва.Ходи пеш 15 километра и се храни здравословно 6 пъти на ден.

”Стремя се да живея здравословно най- вече от 1997 година, когато се оперирах от язва във Военна болница – София. То и язвата ми беше повече на нервна почва, от напрежението в службата от недоспиване и нередовно хранене. Здравето на човек е в неговите ръце. Аз не пия газирани напитки и избягвам пържените неща. Така ми казаха лекарите и аз спазвам всичко до ден днешен”,обяснява бай Желю и допълва,че живее сам,но пере,чисти и глади по-добре от три жени.

Съпругата му Валентина починала преди 7 години, гордее се с това,че била преподавател по руски език в НХГ и през 2003 година станала учител на годината. Дъщеря му Жени пък завършила ЮЗУ и продължила обучението си в Англия.
”Животът е кратък кат миг, затуй напразно да не се пропилява, а разумно да се изживява”,е любимата му фраза. Всеки ден се разхожда по улиците на Благоевград с чантичката си на рамо ,която нарича ”домашна аптека”. В нея носи шишенце с домашна ракия и чашки, като срещне приятели да ги почерпи.

Желю Желев е автор на 70 стихотворения и членува в клуб”Оксиморон”. Роден е в Чирпан, но попаднал в Благоевград през септември 1988 година и смята да остане в града.

Ето рецептата му за живот в рими:

Живота е любов, радост и движение,
Но дали го знаем ние притиснати от проблеми
Здравето си не умеем да ценим
Докато сме млади и здрави
ежедневно го рушим.
А, като остареем или заболеем
се чудим как да го възстановим.
За туй вие хора млади и стари
разумно живейте
По- често се веселете, работете
много любов и движение правете.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене