Отглеждането на канабис в България става легално!!! Земеделски производители вече готови с молбите

С рeдoвно подадено заявление по образец, установен от Министерството на земеделието ще може да се произвежда канабис напълно легално

Това бе обявено пред БНР експертът към министерството Стефка Дамянова, което бе посрещнато с облекчение от доста бабички и дядовци в Югозапада, освен от поредица „заинтересовани“ производители. В този район, за доста от хората в третата възраст производството на трева се е превърнало в основен източник на средства, с които да допълнят мизерните си пенсии въпреки труда им, положен през годините. Мълвата тръгна бързо сред тях като мнозина не вярваха на новината. Съвсем естествено се заговори и за това

Производството на марихуана ще се извършва по строго определен ред. Той ще минава през издаване на специално разрешително, което ще бъде с валидност една година. Освен това то ще се отнася до точно определена площ и само една реколта, а не повече както в момента някои „производители“ правят.

Това предвижда проект на наредба, която се очаква да бъде обнародвана на сайта на Министерството на образованието.

В същото време в момента има 1000 площи, върху които се произвежда в момента легално канабис, коментира Стефка Дамянова като съвсем резонно се очаква земеделските земи, засети със суровината да нараснат чувствително.

Мераклиите да садят обаче, ще трябва да знаят, че за засяването ще трябва да бъде уведомено съответното областно управление на полицията. То ще се случи, ако бъде представено копие на разрешителното за засяване и съответно придружено с информация за местонахождението и размера на засетите площи.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене